Werkwijze: van vers naar gerookt

Verse paling: rechtstreeks van kweker naar rokerij! 
Bij Boschypaling streven we naar ultieme versheid! Onze paling wordt direct van de kwekerij naar onze rokerij gebracht. 
In samenwerking met zorgvuldig geselecteerde kwekers uit Nederland en Zweden ontvangen we paling van de hoogste kwaliteit. Zodra de paling volgroeid is, gaat deze zonder omwegen naar onze rokerij. Daar bereiden we met passie de meest smaakvolle gerookte paling. 
 
Bij ons wordt elke dag de meest verse paling zorgvuldig schoongemaakt. We volgen een traditioneel proces om de ultieme smaakervaring te garanderen. Hier is hoe we het doen:⁠
Stap 1: Strippen – Onze ervaren vakmensen verwijderen zorgvuldig alle onnodige delen, zodat alleen het beste van de paling overblijft. ⁠
Stap 2: Pekelen – Nadat de paling gestript is, dompelen we hem onder in een speciale pekeloplossing. Hierdoor wordt de smaak verrijkt.⁠
Stap 3: Aanspeten – Na het pekelen is de paling klaar om aangespeet te worden. Alle palingen worden netjes aan het spit geregen om zo de rookkast in te kunnen.⁠
Dagelijks wordt er op authentieke wijze heerlijke paling gerookt boven een knappend eikenvuurtje. Wij roken op de ambachtelijke traditionele manier, met liefde en passie.
Het roken gebeurt op een temperatuur van 65 tot 70 graden Celsius, precies goed voor de perfecte textuur en smaak. We gebruiken daarnaast ook eikenhout, wat zorgt voor die extra romige rooksmaak.
Elke rook is uniek en vraagt om hand- en gevoelswerk, dit vraagt om expertise van onze rokers. Na circa 3 uur roken is de paling klaar. Vers, ambachtelijk en onweerstaanbaar lekker!
 
Bij Boschypaling draait alles om puur handwerk en de verfijnde smaak van paling. Onze ervaren vakmensen fileren elke paling met liefde, oog voor detail en kwaliteit. Het resultaat is een ware smaaksensatie: een paling die zacht, sappig en vol van smaak is. Perfect om van te genieten bij elke hap! 
 
Ontdek de traditionele smaak van paling en proef het vakmanschap bij Boschypaling. We bieden verschillende verpakkingen aan, van handige porties van 100 gram tot hoeveelheden van wel 1 kg. Geniet van de heerlijkheid van ambachtelijk bereide paling!
Of u nu een restaurant heeft en iets van onze palingfilet op uw menukaart wilt zetten, of een visspeciaalzaak bent die graag onze verse paling wil aanbieden, neem contact met ons op voor de mogelijkheden!
Als particulier bent u van harte welkom in onze winkel in de Rijnstraat in Katwijk!
Previous slide
Next slide